diumenge, 15 d’abril del 2012

XODOS

Avui ha estat un bon dia de muntanya.  Ja queda només un mes per a la MIM i hem d'aprofitar qualsevol ocasió per a rodar.  Xarrant amb Juan i Isidoro va sorgir la ruta que hem fet aquest matí: Xodos, Pic de Penyagolosa, Sant Joan i tornar a Xodos... y, si se tercia, un bon esmorzar quan acabem, va proposar algú.

Doncs bé, dit i fet.  A les 5 del matí ha sonat el despertador.  Osti, tú, a les 5.  Si encara no han possat les muntanyes!!!  Si no fore perqué he quedat...

En arribar a Xodos, fred: 4º i molt de vent, així que la sensació térmica podríe estar al voltant d'1º negatiu.  Solució: a correr.

La pujada al Marinet ha estat rápida i prou cómoda (quina diferència quan estàs a la MIM...) i hem arribat al Plà de la Creu en 39:58, per a seguir cap a la Banyadera en 32 minuts més.  Peró, una vegada arribats allí, tant prop del Cim de Penyagolosa, teniem que pujar.  Aquest tram, malgrat el desnivell, no és massa dur: 1,42 quilómetres i uns 300 metres de desnivell en 21 minuts.  Calía correr.  El vent s'ha fet més intens quant més pujavem i al cim (1.813 m.) la sensació de fred era molt, molt intensa, difícil de calcular peró, si a Xodos era de -1º, segons aquest enllaç, amb 0º i un vent d'uns 40 qm/h... calúlala tú mateix, peró a mi em resulten -15º.

Sensació térmica

Dos minuts per a les fotos y baixada en 11 minuts fins on esperaven Isidoro i Victor, per a seguir la  baixada pel Barranc de la Pegunta a Sant Joan, on hem pres alguna coseta per tal de recuperar energies.

La tornada a Xodos ha  estat per la pista que puja des de la caseta d'informació del Parc de Penyagolosa que, com quasi totes les pistes de la zona, va a parar al Plà de la Creu i la baixada a Xodos per la pista que conecta el poble amb Penyagolosa.


Total: 23,26 km. en 3h i 12 minuts.

Una altra més al sac...

Enllaç a la ruta:  http://connect.garmin.com/activity/168358105

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada